نمونه برنامه ارتباط مدباس بین PLC دلتا و انواع اینورتر (INVT، LS، Delta و TECO) 🔌

ارتباط مدباس بین PLC دلتا و انواع اینورتر (INVT، LS، Delta و TECO) 🔌

ارتباط PLC دلتا از طریق شبکه مدباس با انواع اینورترها از جمله اینورتر دلتا، اینورتر ال اس، اینورتر اینوت و اینورتر تکو (INVT، LS، Delta و TECO) در این بخش برنامه نویسی و مورد بررسی قرار گرفت.

آموزش ارتباط PLC دلتا از طریق شبکه مدباس با انواع اینورترها از جمله اینورتر دلتا برای فعالان صنعت در دسترس قرار گرفت. در این آموزش، PLC دلتا به صورت همزمان به چهار برند رایج اینورتر در بازار ایران متصل می گردد (Delta، LS، INVT و Techo). نکته ی اصلی این آموزش این است که بدون استفاده از توابع MODRD، MODWR و …  در PLC دلتا این ارتباط برقرار می‌گردد.

هدف این است که از طریق برنامه لدر PLC ، انواع اینورتر ها را Run یا Stop کنیم، جهت چرخش درایو ها را مشخص کنیم یا سرعت انواع اینورتر را تنظیم کنیم و درکل بتوانیم توسط PLC اینورتر ها را کنترل کرده و آلارم های مربوط به هر کدام را بخوانیم و گزارشی به HMI دلتا بدهیم و صحت عملکرد اینورتر ها را مورد بررسی قرار دهیم.

در این مثال، HMI از طریق COM1 به PLC متصل شده (پورت RS232) و PLC از طریق COM2 به اینورتر ها وصل شده است. (پورت RS485) در حقیقت HMI مستر (Master) PLC است و PLC مستر اینورتر ها می‌باشد.

برای کنترل هر اینورتر دو پارامتر اصلی وجود دارد:

  • Master frequency command source (مرجع فرمان فرکانس یا سرعت درایو)
  • Operation command source (مرجع استارت و استوپ اینورتر)

به منظور کنترل اینورتر از طریق مدباس می بایست این دو پارمتر را در قدم اول تنظیم کنیم. در اینورتر دلتا این پارامترها 00-20 و 00-21 هستند. پارامتر 00-20 مشخص می‌کند که فرکانس اینورتر از چه طریقی تنظیم شود و 00-21 مشخص می‌کند اینورتر از چه طریقی ران و استاپ شود. این دو پارامتر به ترتیب روی یک و دو تنظیم می‌شود که به معنی RS-485 یا ارتباط مدباس می‌باشد.

00-20 = 1

00-21 = 2

سایر پارامترها که می‌بایست بر روی اینورتر تنظیم شود مربوط به پورت سریال یا RS-485 می‌باشد. پارامتر اول در اینورتر دلتا پارامتر 00-09 که استیشن نامبر اینورتر را مشخص می کند، توجه کنید که استیشن نامبر تجهیزات بر روی شبکه مدباس باید بصورت یونیک یا منحصر به فرد تنظیم گردد. پارامتر دوم، سرعت تبادل اطلاعات روی باس یا همون بادریت می‌باشد که در اینورتر دلتا پارامتر 01-09 است. مورد بعدی مربوط به پروتکل شبکه می‌باشد که روی (8,N,1,RTU) تنظیم شده و نشان می‌دهد دیتای هر بایت 8 بیت است، پرییتی (Parity) نداریم None ، استاپ بیت به اندازه یک بیت و پروتکل به صورت RTU تنظیم شده است در اینورتر دلتا این پارامتر 09-04 می‌باشد.

در اینورتر دلتا این پارامتر می‌بایست بدین صورت تنظیم گردد.

09-00 = 1 (1~255)

09-01 = 9.6

09-04 = 12

به ترتیب برای سایر اینورتر ها نیز این پارامترها تنظیم می‌شوند که در داخل فیلم به طور کامل توضیح داده می‌شود.

برای شکل دهی شبکه مدباس بر روی PLC می‌بایست در قدم اول، پورت RS485 یا Com2 از PLC را همانند پورت سریال اینورترها کانفیگ یا تنظیم کنیم. مرحله دوم معرفی استیشن نامبر اینورترها روی شبکه به PLC است و مرحله سوم نوشتن آدرس هایی که  PLC باید از روی مدباس بخواند و بنویسد. مرحله چهارم ثبت فعال بودن یا غیر فعال بودن اینورترها و در مرحله آخر روشن کردن شبکه مدباس است. این مراحل بصورت کامل در فیلم توضیح داده شده است و بصورت کامنت در نمونه برنامه مشخص است.

هیچ برنامه ای برای ارتباط با اینورترها در HMI نوشته نشده ما فقط به Special Register های PLC مقدار دهی کردیم تا شبکه شکل بگیرد، در حقیقت شبکه مدباس با مقدار دهی رجیستر های مخصوص PLC کانفیگ شده است. (HMI فقط با PLC در ارتباط است)

از طریق HMI دلتا میتوانیم:

  • سرعت اینورترها را تنظیم کنیم
  • اینورترها را RUN و STOP کنیم
  • وضعیت اینورترها را مشاهده کنیم
  • اگر اینورتر آلارمی داشته باشد میتوانیم مشاهده کنیم.
  • هر کدام از اینورترها را میتوانیم با دکمه ENABLE یا DISABLE از شبکه خارج کنیم
  • در حالتیکه به هر دلیلی PLC نتواند با هرکدام از اینورترها ارتباط برقرار کند روشن شدن چراغ LINK ERROR قابل مشاهده است.
  • برای جلوگیری از کند شدن شبکه، میتوانیم اینورترهایی که استفاده نمی‌شود را با کمک HMI از شبکه خارج کنیم.

یکی دیگر از مزایای مهم این روش این است که می‌توانید تمام آدرس ها را بصورت داینامیک تعریف کنید و اگر مدل یا برند اینورتر تغییر کرد نیازی به دسترسی به سورس برنامه نیست و کاربر می‌تواند با تنظیم آدرس‌های شبکه از طریق HMI مجددا شبکه را برقرار کند.

توصیه میکنیم در پروژه های واقعی برای RUN و STOP کردن اینورتر از مدباس بعنوان گزینه دوم استفاده کنید و همیشه یک آلترناتیو در کنار آن داشته باشید که در صورت قطع شدن شبکه و مسائل این چنینی باز هم بتوانید با روش اول اینورتر را قطع و وصل کنید.

🔔نمونه برنامه‌ مدباس بین PLC دلتا و انواع اینورتر (INVT، LS، Delta و TECO) در مرکز دانلود سایت و در دسترس اعضا قرار داده شد.

اگر علاقه مند به فیلم های آموزشی و بحث های فنی در زمینه اتوماسیون صنعتی هستید به ما در اینستاگرام یوزتکنو به آدرس USE.TECHNO بپیوندید.

🌼 لطفا سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با ما به اشتراک بگذارید.

گروه فنی مهندسی یوزتکنو طراح و مجری پروژه های، اتوماسیون صنعتی و نمایندگی محصولات دلتا Delta، فروش و تامین انواع محصولات اتوماسیون صنعتی دلتا Delta با کمترین قیمت اینورتر دلتا، پروتکل مدباس در PLC،راه اندازی شبکه مدباس، آدرس دهی در مدباس، آموزش مدباس دلتا ، ارتباط MODBUS