برنامه نویسی خط بسته بندی به سبک Step Ladder یا SFC در پی ال سی دلتا

📌استپ لدر یا برنامه نویسی ترتیبی (SFC)، ابزاری قدرتمند است برای پیاده سازی اپلیکیشن های ترتیبی و پیچیده که در غالب فرآیند ها مخصوصا ماشین سازی کاربرد فراوان دارد.

با استفاده از استپ لدر، برنامه نویسی در PLC دلتا نسبت به روش سنتی (حافظه کمکی و ست، ریست) ساده تر می گردد، زمان اشکال یابی یا دیباگ برنامه کوتاه تر و برنامه از خوانایی بالاتری برخوردار است.

🔅یک پروژه واقعی معمولا ترکیبی از استپ لدر (SFC) و لدر پروگرام معمولی است، بدین صورت که سیکل اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک با استپ لدر اجرا می شود و سیکل دستی، شبکه مدباس، اسکیل آنالوگ و … توسط لدر پروگرام پیاده سازی می‌گردد.

استپ لدر

 

📌⁉️خط بسته بندی که شامل یک کانوایر و دو ایستگاه است را همانند شکل در نظر بگیرید. با فشردن دکمه استارت مراحل زیر می بایست بترتیب اجرا گردد:

1- کانوایر با جذب کنتاکتور K1 شروع به حرکت می کند و به محض رسیدن محصول به نقطه C1 کانوایر متوقف می شود.

2- جک یک طرفه شماره 1، با تحریک Y1 بسمت جلو حرکت کرده تا سنسور A1 فعال شود.

3- پس از رسیدن جک به انتهای کورس، گریپر با تحریک Y3 بسته می شود با بسته شدن گریپر سنسور D1 فعال می گردد.

4- پس از بسته شدن گریپر جک به سمت عقب حرکت می کند تا سنسور A0 فعال شود.

5- پس از برگشت جک اول، کانوایر دوباره به حرکت ادامه می دهد تا به نقطه C2 برسد، تمام موارد قبلی برای ایستگاه دوم (جک شماره 2) تکرار می گردد.

6- پس از خارج شدن 10 محصول کامل از خط بسته بندی، کانوایر استاپ می شود و پس از فشردن دکمه استارت مجددا شروع به کار می کند.

🔅نکته: با فشردن دکمه استاپ، در انتهای سیکل کاری ایستگاه دوم خط بسته بندی متوقف میگردد.

🌐 لینک دانلود برنامه خط بسته بندی با کمک استپ لدر در  پی ال سی دلتا برای اعضای سایت در بخش مرکز دانلود در دسترس می باشد.

 

مثال های دیگر از روش برنامه نویسی ترتیبی یا Step Ladder:

مثال برنامه نویسی استپ لدر (1)

مثال برنامه نویسی استپ لدر سورتینگ بر اساس طول (4)

مثال برنامه نویسی به سبک Step Ladder یا SFC در PLC دلتا پمپ آب (5)

 

اینستاگرام یوزتکنو اگر علاقه مند به فیلم های آموزشی و بحث های فنی در زمینه اتوماسیون صنعتی هستید به ما در اینستاگرام یوزتکنو به آدرس USE.TECHNO بپیوندید.

🌼 لطفا سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با ما به اشتراک بگذارید.

 

گروه صنعتی یوزتکنو طراح و مجری پروژه های اتوماسیون صنعتی و نمایندگی محصولات دلتا Delta، فروش و تامین انواع محصولات اتوماسیون صنعتی دلتا Delta با کمترین قیمت شامل اچ ام آی دلتا، پی ال سی دلتا، برنامه استپ لدر در PLC  خط بسته بندی

1 نظر در “برنامه نویسی خط بسته بندی به سبک Step Ladder یا SFC در پی ال سی دلتا (2) 📦

  1. Hamid گفت:

    با سلام و خسته نباشید. در مورد مثال خط بسته بندی ،اول اینکه آیا از جک پنوماتیک استفاده شده است یا هیدرولیک ؟ اگه جک پنوماتیک باشد طبق شکل وجود سنسور برای ابتدا و انتهای جک چه لزومی دارد؟ سوال دیگه اینکه موقع برگشت جک، جک کاملا بسته میشود؟ گریپر هنگام باز شدن پس از گرفتن محصول چرا سنسور ندارد؟ پس از برگشت جک از کجا باید بفهمیم گریپر کاملا باز شده و محصول را رها کرده است تا دستور شروع حرکت مجدد حرکت کانوایر را بدهیم؟ c1 وc2سنسور هستند با انکودر؟ سپاس.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *