برنامه نویسی به سبک استپ لدر (Step Ladder) یا SFC در PLC دلتا سورتینگ بر اساس طول

استپ لدر (Step ladder) یا برنامه نویسی ترتیبی(SFC)، ابزاری قدرتمند است برای پیاده سازی اپلیکیشن های ترتیبی و پیچیده که در غالب فرآیند ها مخصوصا ماشین سازی کاربرد فراوان دارد. با استفاده از استپ لدر، برنامه نویسی نسبت به روش سنتی (حافظه کمکی و ست، ریست) ساده تر می گردد، زمان اشکال یابی یا دیباگ برنامه کوتاه تر و برنامه از خوانایی بالاتری برخوردار است.
🔅یک پروژه واقعی معمولا ترکیبی از استپ لدر (SFC) و لدر پرورگرام معمولی است، بدین صورت که سیکل اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک با استپ لدر اجرا می شود و سیکل دستی، شبکه مودباس، اسکیل آنالوگ و … توسط لدر پروگرام پیاده سازی می‌گردد.

📌💥مثال برنامه نویسی
🎯هدف از طرح این مثال، برنامه نویسی PLC دلتا به روش Step Ladder است.

خط جدا سازی یا سورتینگ را در نظر بگیرید که بر اساس طول، محصولات تولیدی را به سه دسته ی بلند، متوسط و کوتاه تقسیم بندی می کند. روش کار بدین صورت است که پس از روشن شدن دستگاه، کانوایر با سرعت زیاد رو به جلو حرکت می کند سپس با عبور محصول از جلوی سنسور FC1 طبق الگوی زیر محصولات شناسایی می شوند:
🔸اگر سنسور FC2 قطعه را نبیند، طول این قطعه کوتاه است (ضایعات)
🔸اگر سنسور FC2 قطعه را ببیند ولی سنسور FC3 آن را نبیند، طول قطعه متوسط است (محصول نهایی)
🔸اگر سنسور های FC2 و FC3 هر دو قطعه را ببینند، طول قطعه بلند است (برگشت به خط تولید)
♦️پس از شناسایی قطعات می بایست آنها را جدا سازی کرد، 3 خروجی دیجیتال PLC دلتا حرکت کانوایر را بدین صورت کنترل می کنند، سرعت زیاد رو به جلو، سرعت کم رو به جلو و حرکت تک سرعته رو به عقب اگر هیچ کدام از این خروجی ها روشن نباشد کانوایر استاپ می گردد. فرآیند جداسازی برای هر قطعه به شرح زیر است:
🔹قطعه کوتاه: کانوایر با سرعت زیاد به کار خود ادامه می دهد و پس از اینکه سنسور FC4 قطعه را دید، سرعت کانوایر کم می شود و به‌محض اینکه قطعه به سنسور FC5 رسید کانوایر متوقف می شود، پس از توقف کانوایر جک بادی قطعه را از خط بیرون می اندازد و پس از برگشت جک، کانوایر با سرعت زیاد به کار خود ادامه می دهد تا قطعه ای دیگر وارد خط شود. موقعیت جک بادی توسط سنسور های G1 و G2 خوانده می شود.
🔹قطعه متوسط: کانوایر به حرکت با سرعت زیاد ادامه می دهد پس از اینکه سنسور FC5 دیگر قطعه را ندید، قطعه بعدی می تواند وارد خط شود.
🔹قطعه بلند: کانوایر برای 2 ثانیه متوقف می شود سپس در جهت معکوس شروع به کار می کند، بعد از اینکه قطعه از جلوی سنسور FC1 عبور کرد کانوایر پس از گذشت 5 ثانیه متوقف می شود دوباره کانوایر با سرعت زیاد رو به جلو شروع به حرکت می کند تا قطعه بعدی وارد خط شود.

توضیح کامل فرآیند و برنامه استپ لدر در فیلم آموزشی :

با تشکر از مهندس صفاری

🌐 لینک دانلود برنامه PLC دلتا برای اعضای سایت در بخش مرکز دانلود در دسترس می باشد.

 

مثال های دیگر از روش برنامه نویسی ترتیبی یا Step Ladder:

مثال برنامه نویسی استپ لدر (1)

مثال برنامه نویسی استپ لدر خط بسته بندی (2)

مثال برنامه نویسی به سبک Step Ladder یا SFC در PLC دلتا پمپ آب (5)

 

اینستاگرام یوزتکنو اگر علاقه مند به فیلم های آموزشی و بحث های فنی در زمینه اتوماسیون صنعتی هستید به ما در اینستاگرام یوزتکنو به آدرس USE.TECHNO بپیوندید.

🌼 لطفا سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با ما به اشتراک بگذارید.

 

گروه صنعتی یوزتکنو طراح و مجری پروژه های اتوماسیون صنعتی و نمایندگی محصولات دلتا Delta، فروش و تامین انواع محصولات اتوماسیون صنعتی دلتا Delta با کمترین قیمت پی ال سی دلتا، آموزش استپ لدر step ladder ، برنامه نویسی ترتیبی plc  دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *